020 750 0400
myynti@lasisaarinen.fi

Lasiseinillä uusi ilme

Lasiseinillä uusi ilme
   
|| || ||

Helsingin ydinkeskustassa, Kluuvin kaupunginosassa sijaitseva Kämp Galleria on yli 50 erikoisliikkeen kauppakeskus. Kauppakeskus tunnettiin vuosina 2012-2018 Galleria Esplanadina, mutta sitkeästi kaupunkilaisten mielikuvissa eläneeseen vanhaan nimeen päätettiin palata historiallisesti merkittävän Antiloopin korttelin kunnostuksen myötä.

Kiinteistössä on tehty laaja saneeraus, jonka yhteydessä myös siirrettävät lasiseinät uusittiin. Saneeraus toteutettiin Futurdesignin arkkitehdin Auvo Lindroosin johdolla. Kohteen urakoitsijana toimi Rakennus Antti J. Ahola Oy ja lasirakenteista kohteessa vastasi Lasi Saarinen Oy.

Uniikki kohde

– Kohde oli aika uniikki sekä lasiseinien että kokonaisuuden osalta, Antti J. Aholan vastaava mestari Mikko Heino kertoo.
– Me toteutimme sen, mitä arkkitehti oli piirtänyt. Projekti oli kiinnostava ja haastava, joskin tekninen toteutus oli melko tavanomainen, Heino kertaa.
– Meidän osuutemme projektissa alkoi tiiviillä yhteistyöllä arkkitehdin kanssa, muistaa yrittäjä Jouni Siivonen Lasi Saariselta. – Tammikehyksiset lasiseinät vaikuttivat aluksi hankalilta toteuttaa, mutta dormakaban kattavasta helavalikoimasta löytyi helposti sopivat komponentit ja suunnittelun jälkeen itse toteutus kävi yllättävän sujuvasti, mies kertoo. – Ovathan nuo seinät upeat ja erilaiset, ei sellaisia ole muualle keksitty. Haittapuolena tietysti se, että ei ollut mallia jota olisi päässyt kopioimaan, Siivonen naurahtaa.

Mikko Heino korostaa suunnittelun osuutta. – Paljon tietysti palaveerattiin sekä etukäteen että hankkeen aikana arkkitehdin ja muiden suunnittelijoiden kanssa ja eikös sitä niin sanota, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, hän tähdentää. Myös Heino pitää lopputulosta erinomaisen onnistuneena. Kauppakeskuksen ilmettä leimaavat suuret liikuteltavat lasiseinät, jotka nuo tammikehykset kruunaavat.
– Toimituksissa ja itse seinissä ei ollut mitään ongelmia, mutta toki lasien koot ja niiden paksuus aiheuttivat jonkin verran reunaehtoja. Seinät olivat erittäin raskaita, joten logistiikka oli melkoisen haastava, Heino kuvailee.

Kämp Gallerian lasiseinien lasi itsessään on rautaoksidi vapaata lasia, eli siitä puuttuu lasin normaali siniharmaus. Henkilösuojatut turvalasit ovat näin ollen täysin kirkkaita ja ne istuvat tammikehyksiin optimaalisen hienosti.

Lasi Saarisen osuus kauppakeskuksen saneerauksessa sisälsi toki paljon muutakin kuin kyseiset seinät. Kohteeseen toimitettiin ja asennettiin huomattava määrä kokolasiseinää, lasikaiteita ja muita lasirakenteita, sekä alumiiniovia kulkuoviksi ja hätäpoistumisteiksi. – Kämp Gallerian saneeraus oli kuitenkin juuri sitä missä me olemme vahvimmillamme, Jouni Siivonen sanoo. – Haastava uniikki kohde, jossa ammatillinen osaaminen ja idearikkaus sekä luovuus ovat merkittävässä roolissa.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Yrittäjäksi syntynyt Schüco Finland »

LASI SAARINEN ASIAKASLEHDET

Kerromme lehdessämme tarinoita asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja tarinoita meistä itsestämme. Toivon, että maltat lukea näitä tarinoita. Ne ovat tosia, tarinoita oikeasta elämästä.